LAURA KAROLINA GRADICKAITE Noored pole hukas, nad vaid otsivad leevendust stressile

Laura Karolina Gradickaite
, noortekirjanik ja abiturient
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Ka praegused koolinoored loevad rohkem, kui välja paistab, kuid stressi on siiski palju ja paraku otsitakse sellele leevendust valedest kohtadest, leiab noortekirjanik ja abiturient Laura Karolina Gradickaite.

«Noored on hukas» on väljend, mida olen kuulnud nii vanemate, väga vanade, aga ka noorte endi suust; väljend, mis on ilmselt käinud inimestega kaasas põlvkonnast põlvkonda ja millega armastab komplektis olla «meie ajal oli teisiti». Tavaliselt mõeldakse viimast ikka halvas kontekstis, aga kui nüüd suuremalt mõelda, siis tuleb tõdeda, et see on koguni kompliment, sest aeg on muutuv nähtus ja kui inimesed selle muutusega kaasa ei lähe, vaid stagneeruvad, siis ei vii see sõna enda sisust tulenevalt kuhugi.

Kui nüüd aga küsida noore põlvkonna teoreetilistelt hukkajatelt, miks nad noortest nii halval arvamusel on, siis tulevad pikemalt mõtlemata ilmsiks kaks põhjust: telefoni väärkasutamine ja ebapiisav lugemus. Lühikesed meelelahutuslikud videod koguvad südameid (laikisid) elulisuse alusel ehk mida rohkem inimesi suudab video sisuga samastuda, seda rohkem meeldimisi see saab, sest unustatud inimesel tekib äratundmisrõõm ning ta ei tunne end enam nii üksi: «Vaata, see olen ju mina!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles