MARTIN PENT Ootamatu vastus noore põlvkonna appikarjele (19)

Martin Pent
, Fookuse «Hariduse ja teaduse» toimetaja
Copy
Fookuse «Hariduse ja teaduse» toimetaja Martin Pent.
Fookuse «Hariduse ja teaduse» toimetaja Martin Pent. Foto: Eero Vabamägi

Eesti inimestel on kombeks usuküsimustest üha enam distantseeruda, kuid seda tekkinud vaimset vaakumit on asunud täitma kristlikud erakoolid, mis suudavad pakkuvad peredele midagi, mida ilmalik tavakool ei suuda, kirjutab toimetaja Martin Pent.

EELK peapiiskop Urmas Viilma algatatud ettepanek liita usundiõpetus kohustuslike õppeainete nimistusse võitis küll omajagu tähelepanu, kuid rahvast ennast loodetud viisil kaasa tõmmata pole suutnud. Käesoleva nädala alguse seisuga on petitsioon kogunud vaid pisut enam kui 1000 allkirja, mis aga kahvatub nende aktsioonide kõrval, mis päriselt inimeste hingekeeli puudutavad ja neile sügavalt korda lähevad. Meenutagem või automaksu vastu kogutud ligi 80 000 allkirja.

Urmas Viilma petitsioon usundiõpetuse kohustuslikuks muutmisest pole loodetud edu toonud, kuid kristlike koolide käekäigu üle Eestis pole põhjust kurta.
Urmas Viilma petitsioon usundiõpetuse kohustuslikuks muutmisest pole loodetud edu toonud, kuid kristlike koolide käekäigu üle Eestis pole põhjust kurta. Foto: Madis Veltman
Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles