GERRY KONNOV Ainult PISA tulemusi jahtides tulistame endale jalga ja kannatavad meie lapsed (3)

Gerry Konnov
, ettevõtja (Isamaa)
Copy
Gerry Konnov
Gerry Konnov Foto: Erakogu

Me ise kasvatame endale halva tervisega generatsiooni. Peame oluliseks vaid tulemust PISA testides, kuid mitte noorte tervist, leiab Isamaa liige ja ettevõtja Gerry Konnov.

Pärast seda, kui lahvatas skandaal Eesti tunnustatud iluuisutamistreeneri Anna Levandi teemal, hakkas tulema sporditeemalisi artikleid järjepanu, kus teemaks nii sportlik vorm kui koolilaste vaimne tervis. Võtsid sõna paljud kohalikud nimekad tegelased. Tegi seda Eesti Olümpia Komitee (EOK) juht Urmas Sõõrumaa, olümpiavõitja Erki Nool, viimasena ka Eesti hinnatuim koolipsühholoog Karmen Maikalu.

Lugesin need kõik läbi ja tegelikult on neil kõigil õigus. Nende kogemusest tulenevast vaatenurgast. Mõni vaatenurk oli natuke modernsele maailmale liiga otsekohene, näiteks Erki Noole «Paks on paks» sõnavõtt. Kuiva faktina vaadates ei öelnud ta ju midagi valesti. Mõistan, et noored alles kujunevad ja on sellistele lausetele emotsionaalselt vastuvõtlikumad. Kuid kui ta on ülekaalus, siis võib seda ilustada palju tahes stiilis «paks laps on ilus laps», on reaalsus, et ta liigub liiga vähe ja ei toitu piisavalt tervislikult. Seda peab neile ka ütlema, kuid jah, siiski natuke viisakamas vormis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles