Hendrik Alla Moraalne kimbatus: aga mida teeks minu asemel Tartu Uus Teater?

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Lavastuse «Ants, Ants, Ants» trupp: lavastaja Ringo Ramul (vasakult, Ugala), näitlejad Eduard Tee, Elise Metsanurk, Grete Jürgenson ja Johannes Richard Sepping (Rakvere teater), dramaturg Priit Põldma ja kunstnik Arthur Arula. FOTO: Henry Griin/Tartu Uus Teater
Lavastuse «Ants, Ants, Ants» trupp: lavastaja Ringo Ramul (vasakult, Ugala), näitlejad Eduard Tee, Elise Metsanurk, Grete Jürgenson ja Johannes Richard Sepping (Rakvere teater), dramaturg Priit Põldma ja kunstnik Arthur Arula. FOTO: Henry Griin/Tartu Uus Teater Foto: Henry Griin/Tartu Uus Teater

Kui Tartu Uus Teater suudab tehtut kahetseda ja teha vastavad järeldused, ei suuda seda ekspeaminister Taavi Rõivas, nendib kultuuritoimetuse juhataja Hendrik Alla nädalakommentaaris.

Inimesed ja organisatsioonid käituvad ratsionaalselt siis ja ainult siis, kui kõik muud võimalused on järele proovitud. Nii võttis – ilmselt valusatele kogemustele toetudes –üks anonüümne Murphy seaduse autor kokku meie individuaalse ja kollektiivse tervemõistuslikkuse.

Läinud nädalal näitas Tartu Uus Teater, et me (või noh, praegusel juhul nemad) on võimelised enamaks. Kui selgus, et nende uue lavastuse «Ants, Ants, Ants» inspiratsiooniallikas Ants Laidam oli eraelus vastik sadist, võttis teater ilma aega viitmata ja keerutamata lavastuse mängukavast maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles