MART RAUDSAAR Venemaalaste käsi on tõmbunud rusikaks: revolutsioon tuleb (31)

Mart Raudsaar
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy
Venemaa president Boriss Jeltsin peab Valge Maja kaitsjatele tanki pealt kõnet, mille teksti hakati Moskvas lendlehtedel levitama.
Venemaa president Boriss Jeltsin peab Valge Maja kaitsjatele tanki pealt kõnet, mille teksti hakati Moskvas lendlehtedel levitama. Foto: ITAR-TASS

Täna algasid Vene Föderatsioonis valimised, kuid mitte sellest ei taha ma kirjutada. Elu Venemaal on jõudnud murdepunkti ning peagi näeme vallandumas olulisi sündmuseid. Mõned märgid nendest on juba õhus.

Arutasime ühe sõbraga kaks nädalat tagasi peale Aleksei Navalnõi surma olukorda Venemaal. Ilmselt nõnda, nagu paljud seda praegu teevad, kuid erinevalt paljudest on sõber õppinud Leningradi ülikoolis ning tal on jätkuvalt mitmesuguseid allikaid, mis võimaldavad vahetult kuulda seal toimuvast.

Navalnõi tapmine surmas Vene ühiskonnas lootuse. Sellest on vahepealsete nädalate jooksul juba piisavalt palju kirjutatud. Kuid see pole ainus muudatus. «Nüüd enam ei räägita,» ütles sõber. «Kui vaja, siis tegutsetakse.» Ja vajadus on. Ühesõnaga, tekkinud on revolutsiooniline situatsioon.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles