RAINER SAKS Macron ja Vene vabatahtlikud korraldasid Putinile valimiseelse ebameeldivuse (3)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Vene vabatahtlikud on sisenenud Belgorodi oblasti territooriumile, lahingud on seal jätkunud ning olukord oblastis ei ole stabiilne.
Vene vabatahtlikud on sisenenud Belgorodi oblasti territooriumile, lahingud on seal jätkunud ning olukord oblastis ei ole stabiilne. Foto: Madiyevskyy/UKRINFORM/SIPA

Prantsusmaa president jätkas strateegilise tasandi surve ehitamist Venemaa suunas, esitades väga selgelt kahte põhisõnumit. Venemaa ja Venemaa president on täielikult vastutavad sõja alustamise eest Ukrainas, mille mõte on selge – puudub kompromissi koht Venemaaga läbi rääkida Ukraina arvelt konflikti lahendamise üle, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Teiseks ütles Prantsusmaa president väga selgelt, et kuni Ukraina suveräänsus ei ole taastatud kogu Ukraina tunnustatud piiride ulatus, kaasa arvatud Krimm, jääb püsima sõjaoht kogu Euroopa jaoks.

Prantsusmaa president andis selgelt mõista, et ta ei kavatse taanduda ka Venemaa tuumasantaaži ees, kuna Prantsusmaa tuumarelv suudab tagada vajaliku julgeoleku. Ühtlasi kordas ta oma mõtet, et Prantsusmaa väed võivad vajadusel liikuda Ukrainasse, et julgestada mõnda piirkonda. Venemaa president tunneb end nendest sõnavõttudest kindlasti väga häiritud, eriti arvestades nädalavahetusel toimuvaid valimisi. Kui sellist pressingut jätkata pikema aja vältel ning kui Ukraina toetamine uuesti viia vajalikule tasemele, võib heidutus Venemaa suunal tulemusi hakata andma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles