RAIMOND KALJULAID Valitsus peab püsima järgmiste valimisteni (32)

Raimond Kaljulaid
, Riigikogu liige (SDE)
Copy
Kui läheb peaminister Kaja Kallas, läheb ka Mart Võrklaev, kuid see, kas Kallas tuleval aastal oma peaministritoolilt üldse kuhugi läheb, on poliitaasta võtmeküsimus.
Kui läheb peaminister Kaja Kallas, läheb ka Mart Võrklaev, kuid see, kas Kallas tuleval aastal oma peaministritoolilt üldse kuhugi läheb, on poliitaasta võtmeküsimus. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti poliitilise kultuuri osaks on saanud sagedased valitsuse usaldushääletused parlamendis. Olen järjepidevalt kõigil usaldushääletustel valitsust toetanud ja ei näe mingit põhjust ka tulevikus teisiti teha. Praegune koalitsioon ajab õiget asja kahes kõige olulisemas poliitikavaldkonnas, milleks on kaitsepoliitika ja rahanduspoliitika. Eriti just rahanduspoliitiliste otsuste osas on valitsust saatev pidev kriitika suuresti põhjendamatu, kirjutab riigikogu liige Raimond Kaljulaid (SDE).

Kui vaadata, mida õieti ette heidetakse, pole etteheited valdavalt sisulised. Laias laastus on tegu kas opositsiooni populismi ja demagoogiaga või siis konkreetsete huvigruppide sooviga mõjutada valitsuse otsuseid neile kasulikul viisil. Valitsusel on mõistagi kohustus taluda nii opositsiooni kui ka kuulata alati enne otsustamist asjasse puutuvate huvirühmade ettepanekuid, kuid lõpuks peavad valitsuse liikmed ja ka riigikogu lähtuma riigi ja ühiskonna kui terviku huvidest. Väidan, et eelkõige sellest ongi ametis olev valitsus poliitika kujundamisel lähtunud.

Kaitsepoliitikal pole põhjust pikemalt eraldi peatuda. See on põhiolemuses Eestis erakondadeülene ja konsensuslik. Avalikke vaidlusi on vähe ja valdavalt ei ole need põhimõttelist laadi. Rahanduspoliitika aga on väli, kus põrkuvad erinevad maailmavaated ja huvid.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles