AK Isa Andrei Kordotškin: õigeusu õpetusse on tekkinud džihadismi elemente (1)

Teet Korsten
, reporter
Copy
Kasakad löövad risti ette Moskva lähedal neli aastat tagasi valminud Venemaa relvajõudude peakirikus, mille ülesanne on õigustada ja pühitseda vene imperialismi ja militarismi.
Kasakad löövad risti ette Moskva lähedal neli aastat tagasi valminud Venemaa relvajõudude peakirikus, mille ülesanne on õigustada ja pühitseda vene imperialismi ja militarismi. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Tänavusel inimõiguste aastakonverentsil Tallinnas osales õigeusu preester Andrei Kordotškin, kes oli hiljuti sunnitud oma sõjavastaste seisukohtade tõttu Moskva patriarhaadi teenistusest lahkuma.

Intervjuust preestriga selgub, et ehkki asjad pole ka vene õigeusu vaimulike seas mustvalged, toetus sõjale pole totaalne, saab rääkida katsest luua nn tsiviilreligioon, mis ühendab kokku vene õigeusu ja antikristliku nõukogude perioodi sakraliseerimise – eelkõige sõja- ja võidukultuse kaudu.

Rääkige palun, miks kirjutasite avalduse, kus palusite end Moskva patriarhaadi kiriku vaimulike ridadest välja arvata ja mis sellele eelnes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles