RAIT MARUSTE Prokuratuuris on olnud juba pikemat aega probleeme (16)

Rait Maruste
, Endine riigikohtunik (RE)
Copy
Endine riigkohtunik Rait Maruste leiab, et presidendil puudub pädevus teha valikuid, keda ta võimuesindajatest riikliku tähtpäeva tähistamisele kutsub või kutsumata jätab.
Endine riigkohtunik Rait Maruste leiab, et presidendil puudub pädevus teha valikuid, keda ta võimuesindajatest riikliku tähtpäeva tähistamisele kutsub või kutsumata jätab. Foto: Urmas Luik

Mind ajendab kirjutama meedia ja kommentaatorite üllatavalt hägus, et mitte öelda ekslik arusaamine prokuratuuri ja ministeeriumi rollist ning riigivõimudest demokraatlikus õigusriikluses. See sunnib üle kordama võimude lahususe ja tegevuse põhialuseid, leiab endine riigikohtunik Rait Maruste.

Justiitsministri ja peaprokuröri pingestunud suhete meedias kommenteerimisel on osundatud osapoolte puudustele töös. Samuti väidetud, nagu oleks justiitsministri poolt tegu võimude lahususe rikkumisega. Meedia ja ka mitmed arvajad on asunud kahtlustama justiitsministrit, et ta on lubamatult sekkunud prokuratuuri tegevusse.

Vastastikuste ja meedia etteheidete põhjendatuse osas on vaja veel «sisse vaadata». Kirjutama ajendas aga meedia ja kommentaatorite üllatavalt hägus, et mitte öelda ekslik arusaamine prokuratuuri ja ministeeriumi rollist ning riigivõimudest demokraatlikus õigusriikluses. See sunnib üle kordama võimude lahususe ja tegevuse põhialuseid.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles