JUHTKIRI Narva mäss (9)

Postimees
Copy
Foto: Postimees

Narvas juhtub jälle Narvale viimasel ajal paraku iseloomulikuks saanud asju. Sel korral ei ole SA Narva Muuseum nõukogu liikmed Vadim Orlov ja Aleksei Mägi rahul linnuses avatud näitusega, mis on pühendatud linna pommitamisele ja hävitamisele 1944. aastal Nõukogude vägede poolt.

Eriliselt häiris Orlovi ja Mägi paralleel Ukrainas toimuvaga. Muuseum saatis märtsi alguses narvakate postkastidesse näituse reklaamflaierid, kus oli kujutatud kõrvuti Žõtomõris purustatud kooli ja Narvas purustatud kooli. Nad saatsid päringu muuseumi juhile Maria Smorževskihh-Smirnovale, milles küsisid: «Kuidas on SA Narva Muuseum tegevus seotud sellega, mis toimub Ukrainas?» Lisaks soovisid nad teada, kellega nõukogu liikmetest näitus kooskõlastati.

Mõlemad tegelased on Narva volikogu liikmed, toetavad praegust Keskerakonna linnavõimu ning nende minevik on kirju. Aleksei Mägi kuulus 2021. aastal pool aastat EKRE nimekirja, Vadim Orlov on aga Reformierakonna liige praegugi, ehkki Reformierakond ei ole ametlikult Narva koalitsiooni liige. Veel enne näituse avamist levitas Aleksei Mägi sotsiaalvõrgustikes seisukohta, et Narva muuseum kirjutab ajalugu ümber.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles