JÜRI KOTŠINEV Venemaa võimaliku kaadrirevolutsiooni ootuses (1)

Jüri Kotšinev
, sõjaajaloolane
Uuendatud 10. märts 2024, 20:57
Copy
Venemaa põhiseaduse järgi peab Putin peale uuesti ametisse astumist vastu võtma seniselt Venemaa valitsuselt tagasiastumise ning nimetama seejärel uue peaministri.
Venemaa põhiseaduse järgi peab Putin peale uuesti ametisse astumist vastu võtma seniselt Venemaa valitsuselt tagasiastumise ning nimetama seejärel uue peaministri. Foto: GRIGORY DUKOR

Kas Venemaad ootab peale presidendivalimisi kõikidel võimutasanditel praeguste meeskondade vahetus, on põhiküsimus, mis vaevab nendel kohtadel olevaid tippametnikke, kirjutab sõjaajaloolane ja Venemaa ekspert Jüri Kotšinev.

Venemaa riigipea valimised toimuvad ilma eriliste üllatusteta. Vähemalt nii on see valimiste ettevalmistamise ajal. Kõik on kulgenud prognoositavalt igavalt. Põnevaks muutub olukord peale Putini ümbervalimisi. Valimistel, mis toimuvad 15.–17. märtsil on huvitav see, kelle nimed saavad olema, peale Putini oma, valimissedelitel kandidaatidena presidendi kohale. Tulemus sellest mõistagi ei muutu ja Putin saab oma presidendiks ümberkinnitamise igal juhul.

Ümbervahetuste ootuses

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles