JÜRI TOOMEPUU Mõtteid Putini režiimi arengust ja selle lõpust (6)

Jüri Toomepuu
, endine poliitik, ajakirjanik, lendur ja sõjaväelane
Copy
Venemaa valimiste farss. Ainus debatisaates osaleja pole ka kandidaat, vaid ühe kandidaadi esindaja.
Venemaa valimiste farss. Ainus debatisaates osaleja pole ka kandidaat, vaid ühe kandidaadi esindaja. Foto: Kuvatõmmis telesaatest

Tuhanded inimesed julgesid tulla Putini mõrvatud Aleksei Navalnõi matustele. Võib järeldada, et Putin pole veel suutnud saavutada rahva üle sama absoluutset kontrolli, nagu nautis ta iidol, kõigi aegade kõige edukam massimõrvar Stalin, kirjutab erusõjaväelane Jüri Toomepuu.

Putini kriitiku ja opositsiooniliidri tapmine Siberi vangilaagris ajendas inimesi kümnetes Venemaa linnades külastama mälestusmärke poliitiliste repressioonide ohvritele, tuues lilli ja süüdates küünlaid. Navalnõi meeskonna korraldatud otseülekandel matustest YouTube'is oli 250 000 vaatajat.

Matusetalitusel lubati osaleda vaid vähestel mittesugulastel, kuid tema leinajad näisid hoolivat vähem kirikus olemisest kui võimalusest Navalnõid avalikult leinata koos teistega, kes ikka veel julgevad unistada demokraatlikust Venemaast. Üks osaleja ütles ajakirjanik Aleksandr Tšernõhhile, et kiriku ees järjekorras seismine oli «võimalus osaleda protestirallil».

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles