Vambola Paavo Kui alasti me oleme…

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Märtsipommitamine Tallinnas
Märtsipommitamine Tallinnas Foto: Tallinna linnamuuseum

Tallinna märtsipommitamise aastapäeva eel tasub mõelda korralike varjendite rajamisele, leiab ajakirjanik Vambola Paavo.

Ukraina sõda on käinud kaks aastat ja selle jooksul on selgeks saanud, kui olulised on varjendid. Meil leitakse, et need on täppisrelvade ajastul mõttetud ning varjendite rajamine kallis lõbu, ajame läbi kokkuhoidlikumalt. Pommi- või raketirünnakud pole siiani maailmast kadunud. Ukrainlastel olid õnneks nõukogude ajast varjendid, suurlinnades veel metrood, kuhu taevast langeva surma eest peita. Meie oleme täiesti alasti ning peame lootma õnnele ja iseendale.

Varjendite unarusse jätmine paarikümne eelnenud aastaga ei olnud tark otsus. Teema peaks olema pidevalt fookuses, see ei ole koht, kus koonerdada. Tänavu tähistame Tallinna märtsipommitamise kurba aastapäeva. 80 aasta eest hävitas Vene lennuvägi ainsa ööga kümnendiku vanalinnast ning suuri purustusi said Tallinna asumid. Rahvas varjus toona Harju mäe alla Ingeri bastioni käikudesse, kus asus korralik varjend. See päästis palju elusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles