ANDRE HANIMÄGI Astmeline tulumaks ehk Quasimodo Pariisi tänavatel (9)

Andre Hanimägi
, Riigikogu liige (SDE)
Copy
Vaatama majanduslikult raskele ajale pole Eesti elanike hoiuste maht vähenenud.
Vaatama majanduslikult raskele ajale pole Eesti elanike hoiuste maht vähenenud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Arvamus, et astmeline tulumaks vähendab inimeste motivatsiooni saada kõrgemat palka, on kaheldava väärtusega, leiab riigikogu liige Andre Hanimägi (SDE).

Astmeline tulumaks on kui Quasimodo väljatulek katedraali ustest Pariisi tänavatele – on perspektiivi küsimus, kas näha selles koletist või südamlikkust. Koalitsioonipartnerite omavaheline vaidlus selle üle, kas nn maksuküüru kaotamine on samm astmelise tulumaksu poole, oleneb samuti vaatenurgast. Kumbki pool ei valeta ega peaks selles ka teist süüdistama.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Erkki Keldo kommenteeris Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhi Lauri Läänemetsa intervjuud kõlavate sõnadega, et Läänemets valetab taas, kui väidab, et tulumaksureformiga tehakse ruumi astmelisele tulumaksule. Keldo reaktsioon oli kahjuks liiga valulik ja pealiskaudne, sest Läänemets selgitas Postimehes kenasti, miks ta nii arvab.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles