INDREK SIRK Valitsus kasutab sõiduautode arvu statistikat eksitavalt (8)

Indrek Sirk
, vandeadvokaat
Copy
Vanade autode kokkutulekul võib näha ka nõukogudeaegseid masinaid. Tänavail näeb neid siiski vähem, kui liiklusregistri numbrite põhjal võiks eeldada.
Vanade autode kokkutulekul võib näha ka nõukogudeaegseid masinaid. Tänavail näeb neid siiski vähem, kui liiklusregistri numbrite põhjal võiks eeldada. Foto: ANTS LIIGUS / PRNPM / EMF

Mootorsõidukimaksu kehtestamise üks loosungitest on, et Eestis on Euroopa keskmisega võrreldes rohkem autosid ja seetõttu olevat meie keskkonnajälg palju suurem. Peaminister ja rahandusminister on öelnud, et Eestis on sõiduautode arv ca 700 autot 1000 elaniku kohta ning ainult Luksemburgis on Eestist rohkem autosid. Vaatame korraks numbrite sisse, kirjutab vandeadvokaat Indrek Sirk.

Eurostati poolt 14. jaanuaril 2024 avaldatud andmetel oli 2022. aastal Euroopa Liidus keskmiselt 563 sõiduautot 1000 elaniku kohta, Eesti on selles tabelis 5. kohal 622 sõiduautoga 1000 elaniku kohta, tabeli tipus troonivad Itaalia 683 ja Luksemburg 673 autoga. Tabeli viimaselt realt leiame Läti 409 sõiduautoga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles