Martin Ehala Islamism tõuseb Euroopas kiiremini kui kardeti (18)

Martin Ehala
, Fookuse toimetaja
Copy
Pühapäeval, 3. märtsil tegi Marine Le Pen'i partei Rassemblement National Europarlamendi valimiste avalöögi ja kuulutas valimiste põhiküsimuseks sisserände.
Pühapäeval, 3. märtsil tegi Marine Le Pen'i partei Rassemblement National Europarlamendi valimiste avalöögi ja kuulutas valimiste põhiküsimuseks sisserände. Foto: CHRISTOPHE SIMON

Iisraeli-Hamasi sõda on kiirendanud poliitilise islami esiletõusu Euroopas, mis on teiselt poolt kasvatanud toetust immigratsioonivastastele, kirjutab Fookuse toimetaja Martin Ehala.

Prantsuse kirjanik Michel Houellebecq kirjutas 2015. aastal romaani «Alistumine», mis kirjeldab düstoopilist tulevikku aastal 2022, kui valimiste järel pääseb võimule islamipartei. Ta ajastus oli liiga sünge, kuid esimesed märgid sellest juba ilmnevad.

Reede õhtul pidas Ühendkuningriigi peaminister Rishi Sunak ootamatu kõne oma peakorteri ees Downing Streetil. Ta mõistis hukka ekstremismi tõusu riigis pärast 7. oktoobri Hamasi rünnakuid, kõne tegelik ajend oli aga asjaolu, et pisierakonna Briti Töölispartei (WPB) juht George Galloway võitis vahevalimised Rochdale’i valimisringkonnas.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles