ERKKI KOORT Putini «superrelvad» ehk prill-laua pildid sotsiaalmeedias (24)

Erkki Koort
, julgeolekuekspert
Copy
Kiievlased külastavad hävitatud Vene sõjaväeveokite ja relvade näitust. Foto loo juures illustreeriv.
Kiievlased külastavad hävitatud Vene sõjaväeveokite ja relvade näitust. Foto loo juures illustreeriv. Foto: Valentyn Ogirenko

​Veebruari lõpus pidas Venemaa valitseja Vladimir Putini kõne, milles rääkis Venemaal arendamisel ja juba kasutuses olevatest superrelvadest. Miks ta sellest rääkis, miks just nüüd ja mida need relvad endast kujutavad, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

17. märtsil 2024 pikendatakse Venemaa valitseja Putini uus ametiaeg ning sellel pole mingeid demokraatlikke takistusi. Nagu kunagises Briti komöödiasarjas «Allo, Allo» kommunistliku vastupanuliikumise juht valimiste kohta ütles: «Vastaskandidaadid on luku taga, sedelid on märgistatud ning nüüd peab lihtsalt demokraatlik protsess tegema oma töö.»

Kõik on kindel ja siseriiklikke takistusi ei ole, pealegi teatas Kremli pressiteenistus, et Putin ei osale mingites valimisdebattides. Siiski leiti, et mõned sõnumid on vaja auditooriumile saata. Putini kõne Föderatsiooni Nõukogule toimus 29. veebruaril. Kuupäeva valik on kummaline kahel põhjusel. Esiteks toimus kõne vaid liigaastal esineval kuupäeval ning teiseks toimus see päev enne tapetud opositsionääri Aleksei Navalnõi matuseid. «Valmiste» päevani jääb kaks nädalat. Juhus? Võimalik.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles