RAINER SAKS Prantsusmaa hoiab ikka üleval võimalust vägede Ukrainasse saatmiseks (13)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Ukraina võitleja Bahmuti lähistel Donetskis. 3. märts 2024.
Ukraina võitleja Bahmuti lähistel Donetskis. 3. märts 2024. Foto: Efrem Lukatsky / AP

Prantsusmaa üritab oma kommunikatsiooniga elavdada Ukraina toetajate kogukonda. Kuid Lääne ühise tugeva kommunikatsioonistrateegia ning initsiatiivi puudumine annab Venemaale täiendavaid mõjutustegevuse võimalusi maailmas, tõdeb Rainer Saks tänases raportis.

Hiina erisaadik Urkaina sõja küsimustes alustas oma turneed Moskvas, kuid mingeid asjalikke sõnumeid sealsetelt kohtumistelt avaldatud ei ole. Hiina eriesindaja kordab õigupoolest Venemaa seisukohti ning jääb mulje, et ta alustas oma Euroopa turneed selleks, et kooskõlastada Hiina seisukohti. Venemaa jätab meeleldi mulje, et Hiina tegutseb nende juhendamisel.

Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu kordas eile, et Türgi peab vajalikuks tulevahetuse lõpetamist rindel. Välisminister arvas, et tulevahetuse peatamine ei tähenda okupatsiooni tunnistamist ning Ukraina suveräänsuse ja sõjategevuse peatamise teemad tuleks üksteisest lahutada. Selles Türgi välisminister eksib, sest sõjategevuse peatamine ilma Vene vägede väljaviimiseta Ukrainast tähendaks praktikas okupatsiooni aktsepteerimist Ukrainas ka siis, kui Türgi ja teised riigid seda ametlikult ei tunnustaks.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles