MIKK MARRAN RMK ei taha Saarnaki pärandkultuuri objektile ajutist lahendust (3)

Mikk Marran
, Riigimetsa Majandamise Keskuse peadirektor
Copy
RMK juht Mikk Marran.
RMK juht Mikk Marran. Foto: Sander Ilvest

Lihtsam on süüdistada inimest valetamises, keerulisem on teha tegelikud asjaolud selgeks. On lugeja otsustada, kas Saarnakile ja Hiiumaale oleks kasulikum ajutine lahendus või pika vaatega tehtud otsus, mis võtab arvesse kõigi osapoolte huvisid, kirjutab riigimetsa majandamise keskuse peadirektor Mikk Marran.

Alustame algusest. Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) hallatavatel aladel Hiiumaal on riikliku kaitse all olevate kultuurimälestiste kõrval ka mitmeid pärandkultuuriobjekte. Saarnaki laiul asuv rehetalu ja laudahoone on üks neist, millele ei ole RMK jõupingutustest hoolimata suudetud leida uut visiooniga peremeest.

Ehitusekspertiis ütleb, et rehemaja (ülemine rida) on võimalik remontida osaliselt palke vahetades ja katust uuendades, laut (alumine rida) vajab täielikku kiviosa rekonstruktsiooni ja uut palkkehandit koos toolvärgi ja katusega.
Ehitusekspertiis ütleb, et rehemaja (ülemine rida) on võimalik remontida osaliselt palke vahetades ja katust uuendades, laut (alumine rida) vajab täielikku kiviosa rekonstruktsiooni ja uut palkkehandit koos toolvärgi ja katusega. Foto: RMK matkatee
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles