DANIIL MARTIKAINEN-JARLUKOVSKI Valimispettus on muutumas ilmselgeks, lääneriigid peavad reageerima (5)

Daniil Martikainen-Jarlukovski
, Tartu Ülikooli tudeng
Copy
24.02.2024. Tallinn. Meeleavaldus Venemaa agressiooni vastu Ukrainas. Sõja teine aastapäev. Venemaa saatkonna ees. Loo autor põletab ära oma sõjaväepileti.
24.02.2024. Tallinn. Meeleavaldus Venemaa agressiooni vastu Ukrainas. Sõja teine aastapäev. Venemaa saatkonna ees. Loo autor põletab ära oma sõjaväepileti. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Võib tunduda, et Venemaal alanud valimistel pole mingit tähtsust, sest tulemus on ilmselge juba praegu. Sellegipoolest on need valimised tähtsad, seda mitte tulemuste, vaid maailma reaktsiooni tõttu, kirjutab TÜ tudeng Daniil Martikainen-Jarlukovski. 

Pühapäeval algas Venemaa presidendivalimistel eelhääletamine. See uudis tundub esmapilgul täiesti ebatähtis, kõik ju teame, et Putin võidab. Ta «konkurendid» ei püüdlegi eriti võidu poole, nad peavad lihtsalt nimekirjas olema, et toimuv ei tunduks liialt diktatuuri moodi.

Pealegi osaleb vaid neli kandidaati, samas kui 2018. aastal osales vabaduse mulje loomiseks tervelt kaheksa. Kahtlemata võidab Putin ja kahtlemata suure edumaaga, saades 80 protsenti häältest või rohkemgi. Kas võib siis neile valimistele mitte mõelda ja mitte jälgida, mis seal toimub? Ei, vastupidi, peaksime toimuvaga kursis olema.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles