RAINER SAKS Sarnaselt Hitleriga lubab Putin tuua pöörde sõtta imerelvadega (8)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Nõukogude Liidu ja hiljem Vene Föderatsiooni ballistiliste rakettide selgroog, R36 raketipere, oli välja töötatud ja toodetud Ukrainas. Arusaadavalt praegu enam ukrainlased  neile rakettidele vajalikku hooldust ei tee. Uute ehitamine vajab Lääne komponete, aga neid on Venemaal aina raskem soetada. Pildil stardib R36 raketišahtist. Küll aga loodab Venemaa uutele enda arendatud rakettidele-imerelvadele.
Nõukogude Liidu ja hiljem Vene Föderatsiooni ballistiliste rakettide selgroog, R36 raketipere, oli välja töötatud ja toodetud Ukrainas. Arusaadavalt praegu enam ukrainlased neile rakettidele vajalikku hooldust ei tee. Uute ehitamine vajab Lääne komponete, aga neid on Venemaal aina raskem soetada. Pildil stardib R36 raketišahtist. Küll aga loodab Venemaa uutele enda arendatud rakettidele-imerelvadele. Foto: Wikipedia

Venemaa presidendi kõne Föderatsiooni Nõukogu ees oli oodatust nõrgem. Lisaks varjutavad seda ülesastumist lääne meedias 1. märtsil toimuvad Aleksei Navalnõi matused, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Venemaa president keskendus sisuliselt kogu kõnega Ukraina sõja teemadele, muu osa oli mõeldud lihtsalt jätma muljet, et presidendil on mingi nägemus riigi tulevikust. See kõne on tõenäoliselt tema presidendikampaania kõige olulisem ülesastumine. President keskendus detailset kitsastele taktikalistele eesmärkidele, strateegiline dimensioon tema esinemises oli tagaplaanil ning ta tegeles peamiselt lähemate kuude küsimustega.

Kõnest jääb mulje, et Venemaa president kõhkleb, kas Venemaa heidutus lääneriikide suhtes ikkagi toimib, seepärast rõhutatakse kõnes strateegilise tuumarelvasüsteemide valmisolekut kasutamiseks. Prantsusmaa presidendi viimased esinemised on seda kõnet mõnevõrra mõjutanud ja eraldi korrati üle ähvardused tõsistest tagajärgedest, kui Ukraina toetajad viivad oma väed Ukrainasse. Venemaa president oli üsna närviline ja kärsitu. Kaks aastat tulemusteta sõda Ukrainas ei võimalda edusammudest raporteerida.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles