MARTIN EHALA Mida teha paisega rahva kaelal? (6)

Martin Ehala
, Fookuse «Ühiskonna ja inimese» toimetaja
Copy
Kui me ei taha kaotada oma lapsi ja lapselapsi, tuleb seada ranged reeglid laste ja noorte digimeediakasutusele.
Kui me ei taha kaotada oma lapsi ja lapselapsi, tuleb seada ranged reeglid laste ja noorte digimeediakasutusele. Foto: Stefan Arend

Olin hiljuti ühel õpetajate koosviibimisel, kus üks neist ütles, et Harno on paise rahva kaelal, mille järel seltskond lahvatas korraga teineteisele peale rääkides takka kiitma. Sellesse saab suhtuda kaheti, kirjutab Fookuse toimetaja Martin Ehala.

Kui haridusametnike ülesanne on haridusvaldkonda suunata ja juhtida, siis on tegemist tagurlike alluvate mõistmatusega, mida saab ja tuleb ravida rohkemate koolituste ja jõulisema kommunikatsiooniga. Kui haridusametnike ülesanne on tagada õpetajatele optimaalne töökeskkond, siis väljendab rahulolematus, et bürokraatia on hakanud takistama hariduse toimimist.

Betti Alver on öelnud, et kateedrist hullupalati on ainult väike samm. Sama on ka bürokraatiaga, mis on vajalik teatud määrani, aga kui ametnikel tekib ettekujutus, kuidas nemad palehigis haridust progressi suunas tirivad, siis on nad paraku selle saatusliku sammu juba astunud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles