ERKKI KOORTI ANALÜÜS Macron tõmbas kaks uut punast joont (1)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Prantsusmaa presidendi avaldust, et midagi ei tohiks välistada, ei saa võtta sõnumina, nagu plaaniks Pariis päriselt vägede saatmist. Siiski on tema avaldusel positiivne mõju nn punastele joontele mõlemal pool rinnet. Fotol Prantsusmaa Leclerc tankid õppustel Rumeenias 8. detsembril 2022.
Prantsusmaa presidendi avaldust, et midagi ei tohiks välistada, ei saa võtta sõnumina, nagu plaaniks Pariis päriselt vägede saatmist. Siiski on tema avaldusel positiivne mõju nn punastele joontele mõlemal pool rinnet. Fotol Prantsusmaa Leclerc tankid õppustel Rumeenias 8. detsembril 2022. Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Prantsusmaa presidendi avaldus maavägede võimalikust saatmisest Ukrainasse, liigutas punased jooned nende varasematest asukohtadest ära, kirjutab Postimehe ja sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Ühelt tõeliselt liidrilt oodatakse visiooni ja tegusid. Hea, kui on ka üks nendest tingimustest täidetud, kuid enamik ennast liidriks pidavatest inimestest ei paku kumbagi. President Emmanuel Macron pakub peamiselt ühte – visiooni. Vähemalt enda arvates ning mõnikord tuleb see tal ka välja. 

27. veebruaril tegi Prantsusmaa president kaks väga tavatut avaldust. Esiteks teatas, et tuleb teha kõik Ukraina võidu nimel ning teiseks visioneeris ka võimaluse, et välisriigid võiksid saata Ukrainasse Venemaa okupantidega võitlema maavägesid. Vähemasti tõlgendati tema seisukohavõttu selliselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles