MIHKEL KUNNUS Eesti 200 pika plaani saladus lahendatud (1)

Mihkel Kunnus
, Fookuse «Inimese ja looduse» toimetaja
Copy
Fookuse «Inimese ja looduse» toimetaja Mihkel Kunnus.
Fookuse «Inimese ja looduse» toimetaja Mihkel Kunnus. Foto: Margus Ansu

Olen ikka pingsa huviga jälginud Eesti 200 juttu pikast plaanist, sest leian, et Eestile oleks pikka plaani tõesti väga vaja. Aga pole sealt seni leidnud pika plaani lõhnagi, kirjutab Fookuse toimetaja Mihkel Kunnus.

Hiljuti meenus üks vana Müürileht, kust leidsin kultuurikriitilise ahastuse, et koolides olla perekonnaõpetuses kasutusel lausa 15 aastat vana materjal. Muigasin, sest autorile tundus, et perekonnaõpetuse teema vallas käib progress sellise tuhinaga, et poole põlvkonnaga aeguvad arusaamad lootusetult. Teisalt, eks evolutsioonipsühholoogid puhise sarnases üleolekutundes, kui näevad SAPTKi vagasid vendasid inimloomusest rääkides paari aastatuhandega praalimas. Sest mis on paar tuhat aastat ühe imetajaharu evolutsioonis? Põgus vilksatus, ei enamat.

Olgu. Aitab sissejuhatavast filosoofiast. Ajaskaalad, millele me maailmapildid vaikimisi ja poolteadlikult toetuvad, võivad erineda väga palju ja see on nii mõnegi sügavama möödarääkimise alus. Olen ikka pingsa huviga jälginud Eesti 200 juttu pikast plaanist, sest leian, et Eestile oleks pikka plaani tõesti väga vaja. Aga pole sealt seni leidnud pika plaani lõhnagi. Kuid hiljuti oli ahhaa-moment. Kui jälgisin ideid võtta personaalriigi IT-arenduseks laenu ja hõlbustada sisserännet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles