MAIT RAAVA Teeme uksed andekatele tipptegijatele lahti, nii võidame kõik (11)

Mait Raava
, juhtimiskonsultant, Pro Konsultatsioonid
Copy
Mait Raava. Juhtimiskonsultant, Pro Konsultatsioonid.
Mait Raava. Juhtimiskonsultant, Pro Konsultatsioonid. Foto: Konstantin Sednev

Eranditult kõik innovaatilised riigid lubavad ettevõtetel väljast sisse tuua tipptasemel teadlasi, insenere, disainereid, turundajaid jt professionaale, kuna nad suurendavad ettevõtete konkurentsivõimet. Paraku on meil selles kümneaastane seisak, kirjutab juhtimiskonsultant Mait Raava.

Akadeemik Ülo Niinemetsa üleskutse talentide suuremaarvulisele sissetoomisele (PM, 5.02) on tänuväärne, kuna talendid suurendavad ettevõtete konkurentsivõimet. Ta leiab, et talentide konkurentsivõime indeksis on Eesti talentide mõjukusega heal 9. kohal, kuid ta pole rahul talentide köitmise ja kasvuga, milles me oleme 24. ja 29. kohal. Ta võtab kokku, et Eesti ei tee piisavalt selleks, et talente oleks siin rohkem ja et meil seisab ees avatuse debatt.

Paraku oleme passiivsed juba pikka aega, kuna Eesti koondtulemus talendiindeksis on kümne aastaga tõusnud 23. kohalt ainult 20. kohale ehk kolme koha võrra, kui näiteks USA tõusis 9. kohalt 3. kohale. Drastiline on seejuures talentide hoidmises meie langemine 8. kohalt 18. kohale, mille põhjus on meie suutmatus pakkuda parimatele ja taibukamatele inimestele rakendust, milles oleme alles 60. kohal!

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles