Rainer Saks Modernse A-50U olevat alla toonud nõukogudeaegne õhutõrjesüsteem (3)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Rainer Saks.
Rainer Saks. Foto: Madis Veltman

Võib väita, et Vene väejuhatus ei ole siiani aru saanud, kuidas Ukraina õhukaitse tegutseb, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Taani peaminister külastas eile Lääne-Ukrainas Lvivi linna. Alla kirjutati Taani nn julgeoleku garantiide leping Ukrainale. Lepingu järgi annab Taani Ukrainale sellel aastal sõjalist abi 1,8 miljardi euro ulatuses. Taani abist väga suure osa moodustavad F-16 hävitajad. Taani peaminister lubas, et need jõuavad Ukrainasse enne suve algust. Lepingus on sõjalise abi kõrval väga palju poliitilise ja majanduskoostöö alaseid eesmärke. Taani on näidanud, et nad on väga tugevad Ukraina toetajad nende lähenemisel Euroopale.

Ukraina õhuvägi teatas, et eile õhtul tulistati Aasovi mere lähedal, Venemaa territooriumi kohal alla Vene armee järjekordne luurelennuk A-50. Huvitav on siinjuures, et info hakkas seekord kõigepealt ringlema Vene blogijate hulgas ning kohe asuti levitama versiooni, et lennuki tulistas eksikombel alla Vene enda õhukaitse. Hiljem andis Ukraina sõjaväeluure teada, et see oli nende ühine operatsioon Ukraina õhujõududega. Ukraina sõjaväeluure andmetel oli tegemist luurelennukiga A-50U, mis tähendab selle platvormi uuemat moderniseeritud versiooni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles