DANIIL KURAKIN Näitus pommitatud Tallinnast teeb üheselt selgeks, milleni viib flirt Putini «vene maailmaga» (15)

Daniil Kurakin
, noorteorganisatsiooni Avatud Vabariik aktivist, blogija
Copy
19.02.2024. Tallinn. Näitus «Hetk» reklaamtahvlitel. Autorid Estookin ja Rebeca Parbus. Sõpruse puiestee.
19.02.2024. Tallinn. Näitus «Hetk» reklaamtahvlitel. Autorid Estookin ja Rebeca Parbus. Sõpruse puiestee. Foto: Eero Vabamägi

Näitus «Hetk» on suurepärane näide kunstist, mis ei pruugi küll soodustada vaimse tervise paranemist, kuid sunnib see-eest väga tõhusalt järele mõtlema, mis võib juhtuda Tallinnaga, kui me ei jätka vajalikul määral  Ukraina toetamist, kinnitab aktivist ja blogija Daniil Kurakin.

Euroopa suurima sõja algusest pärast Teist maailmasõda möödub kohe kaks aastat ja nii on kord juba juhtunud, et see aastapäev on nüüdseks igaveseks seotud Eesti iseseisvuspäevaga. Seetõttu on suurepärane mõte meenutada, mis oleks juhtunud, kui see sõda oleks levinud ka Venemaa teistesse naaberriikidesse.

Lasnamäe Tallinna linnaosa vanema Julianna Jurtšenko sellega seoses väljendatud nördimust võiks mõista, kui elaksime agressorriigist kaugel, soovitatavalt kusagil teisel kontinendil. Aga me oleme Venemaa naabrid ja meie Tallinn on Venemaa piirist vaid paarisaja kilomeetri kaugusel. Pole sugugi liigne seda asjaolu meie riigi elanikele meelde tuletada, eriti arvestades, et nende plakatite kohutavate kujutiste realiseerumise tõenäosus Venemaa naaberriikides ei ole null.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles