ERKKI KOORT «Helistame teile FSBst! Kas olete nõus pisut vandaalitsema?» (8)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Venemaa eriteenistused värbavad musta töö tegijaid tihti üle interneti. Sellised vandaalitsejad on nende hierarhias aga väärtusetud, samal tasemel suvalise kontoritarbega.
Venemaa eriteenistused värbavad musta töö tegijaid tihti üle interneti. Sellised vandaalitsejad on nende hierarhias aga väärtusetud, samal tasemel suvalise kontoritarbega. Foto: Mikko Lemola / Shutterstock

Kapo ja prokuratuuri avaldatud info Venemaa eriteenistuste rünnakute tuvastamisest Eesti avaliku ruumi ja siseministri vastu on pretsedenditu, kuid mitte ootamatu, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Eesti on olnud Venemaa eriteenistuste surve all tegelikult alates iseseisvuse taastamisest. Tavainimene ei pruugi seda tihti märgata, kuid nad on alati olemas olnud. Venemaa luure- ja lõhestustegevus ei ole lakanud hetkekski, seda ka mitte ajal, mil Venemaa president oli Boriss Jeltsin. Sama mees, kellele me oleme vanalinna Stenbocki maja jalamile bareljeefi paigaldanud.

Tegude elluviijad on Venemaa eriteenistuste jaoks vaid töövahendid, umbes samas vääringus lauanurgal oleva kulunud augurauaga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles