KAAREL ZILMER Ühine pingutus väärib ühist tunnustust

Kaarel Zilmer
, Tartu maratoni kaasteeline aastast 1964
Copy
Viljandimaa parimana lõpetas Tartu maratoni Martin Nassar, kes startis numbri all 15 ning saavutas 63-kilomeetrisel distantsil üldarvestuses kümnenda koha. 
Viljandimaa parimana lõpetas Tartu maratoni Martin Nassar, kes startis numbri all 15 ning saavutas 63-kilomeetrisel distantsil üldarvestuses kümnenda koha. Foto: Margus Ansu

Ka Tartu maraton ja mitte ainult see viimane, viiekümnes, oleks sellist paarisõnalist lõpetajate tunnustust väärinud, kirjutab Kaarel Zilmer.

Kui Tartu maratoni idee üks autoreid suusatreener Herbert Abel aastaid-aastaid tagasi suht karvasevõitu kättesattunud lauajupile midagi pintseldama hakkas, siis polnud kellelgi aimu, mida ta teha tahab. See oli temasuguse lõputute ideede tekitaja puhul tavaline ja seekordki käis kõik äärmiselt kiiresti. Kuid pisut laiali valgunud värviga tekitatud sõnum sai lühike, kuid tabav – AU LÕPETAJALE !

Veel veerand tundi ja see lauajupp leidis oma koha – Abelite Ruusa suusabaasi metsa raske imitatsiooniringi lõpukoridori lõppu. Ruusa ring oli tollal äärmiselt kõva pingutuse koht, kuhu oli tavakohaselt tulnud oma sügisest treenitust kontrollima Eesti suusaparemik ja kus siis see Herbi Abeli tunnustussilt igati sobilik tundus...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles