Meelis Kubits Vastus küsimusele, miks Navalnõi naasis Venemaale, on tegelikult imelihtne (2)

Meelis Kubits
, Kultuuripartnerluse SA juhataja
Copy
«Mis uudist?» Saates on Meelis Kubits.
«Mis uudist?» Saates on Meelis Kubits. Foto: Rasmus Puksmann

Vene demokraadid on ainsad poliitikud, kes on maksnud vabaduse eest oma eludega, kirjutab Kultuuripartnerluse SA juhataja Meelis Kubits sotsiaalmeedias.

Sõbrad, kellega neil aastatel tihedalt suhtlesin, teavad, et mind huvitasid eelkõige tema silmad. Kui ta avalikku ellu ja seejärel avalikku poliitikasse tuli, jäi temast ekraani vahendusel mulje kui metalse pilguga, kergelt hirmutavast, radikaalsest noormehest, kelle raudset kuvandit toetasid marsid, millel osalesid väga erinevad inimesed, ilmselt ka väga erinevate nägemustega tuleviku Venemaast. Ju siis ka tuleviku Eestist. 2012. aastal Tallinna vanalinnas selgus, et ta oli poiss nagu me kõik, eelkõige hea huumorisoone, sõbraliku ja avatud meelega, naeris ise ja lubas naerda ka enda üle.

Kolm aastat tagasi küsisid paljud, miks ta naasis Moskvasse, à la «oli ju ette teada». Samad küsimused kordusid ka eile. Vastus on tegelikult imelihtne, ta läks võitlema vaba Venemaa eest, andma lootust oma kodanikele. Ja see Venemaa muutuste kolmeaastane ajaline aken, eeskätt peale Ukraina ründamise algust oli olemas, ja nüüd teame, et päris realistlik, kõik võinuks minna teisiti nii Ukraina rindel kui ka Vene sisepoliitikas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles