Andrei Piontkovski Päev pärast Mandžuuria kandidaadi võitu (2)

Andrei Piontkovski
, poliitikaekspert
Copy
Donald Trump teeb valimiskampaaniat .
Donald Trump teeb valimiskampaaniat . Foto: Reuters/ScanPix

Washingtonis elav Vene analüütik Andrei Piontkovski toob oma kirjutises välja võimaliku stsenaariumi, kuidas lääs võib käimasoleva globaalse jõukatsumise Venemaale kaotada.

Trump 2.0 naaseb (kui naaseb) Valgesse Majja 21. jaanuaril 2025 Ameerika riigile palju ohtlikumana, kui ta oli seda 2017. aastal. Ta naaseb tigestunud revanšistina, kes januneb kättemaksu süvariigile, mis röövis temalt võidu 2020. aasta presidendivalimistel, ja Euroopa poliitikutele, kes vaatasid talle ülalt alla ning põlastasid teda kõik need neli aastat, mil ta esimest korda president oli. Lisaks januneb ta kättemaksu Ukrainale, kellele suunatud abi käputäis tema kõige fanaatilisemaid toetajaid juba üle kolme kuu esindajatekojas blokeerib, ähvardades spiikrit tagasikutsumisega, kui too julgeb küsimuse hääletusele panna.

USA, Euroopa, Ukraina – täpselt sama pulbitseva vihkamise nimekiri on tema ammusel partneril Vladimir Putinil. Nad juba teevad õnnelikult teineteisele üle ookeani silma. Nad ei vaja mingeid telgitaguseid vahendajaid ega mingeid salaläbirääkimisi. Nad saavad niigi suurepäraselt aru, kui sünkroonselt nad 2025. aasta jaanuari kolmandas dekaadis tegutsema asuvad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles