RAUL KÜTT Toome aastas 1000 tippspetsialisti Eestisse. Diil iga uue tulijaga oleks lihtne (32)

Raul Kütt
, Eesti Masinatööstuse Liidu juhatuse liige
Copy
Fotol olev Lasnamäe veerel võrguseadmeid arendav Ericssoni tehas on loo juures illustreeriv.
Fotol olev Lasnamäe veerel võrguseadmeid arendav Ericssoni tehas on loo juures illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Tuleb seada eesmärgiks, et igal aastal omandab eesti keele ja kodakondsuse aina rohkem kõrgepalgalisi tippspetsialiste, keda Eesti Indiast, Brasiiliast ja mujalt aktiivselt värbab, soovitab Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuht Raul Kütt.

Targa ja osava tööjõu puudus pole Eestis uus mure. Piisas aga majandusministril see taas suuremalt jutuks võtta, kui paljud kukkusid kritiseerima, et mis saab niimoodi eestlaste töökohtadest ja rahvusriigist. Õigus on nii neil, kes muretsevad Eesti majanduse, kui ka neil, kes eesti keele ja kultuuri tuleviku pärast. Mingit vastuolu tegelikult ei olegi.

Eesti Masinatööstuse Liidu poolt pakun välja konkreetse positiivse sisserände mudeli, mis Eestile sobiks. See leevendaks oluliselt meie inseneride põua probleemi, mis on pikalt olnud majanduskasvu pudelikael. Niimoodi kasvab eksport ja seeläbi suureneb nõudlus ka kodumaiste teenuste järele. Uut ja suurt raha jõuab targast tööstusest edasi kõigisse eluvaldkondadesse – kõigi Eesti perede rahakotti ning ka riigieelarvesse.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles