KADRI TALI Eesti haridussüsteem õigetele rööbastele seadmine algab 19. veebruaril (11)

Kadri Tali
, riigikogu kultuurikomisjoni liige (Eesti 200)
Copy
Õpetajate streik tõi 17 euro suuruse palgatõusu. Pärast maksude mahaarvamist saab õpetaja kätte tegelikult ainult 11 eurot rohkem kui enne.
Õpetajate streik tõi 17 euro suuruse palgatõusu. Pärast maksude mahaarvamist saab õpetaja kätte tegelikult ainult 11 eurot rohkem kui enne. Foto: Andres G. Adamson

Haridusvaldkond on viimastel nädalatel olnud Eesti elu tähelepanu keskpunktis, kuid kahju, et selle laiaulatusliku diskussiooni avas õpetajate streik. Haridussüsteemi probleemid vajavadki laia ja sisukat debatti, kirjutab Kadri Tali, riigikogu kultuurikomisjoni liige (Eesti 200).

Kahetsusväärselt pikalt oleme lükanud neid silme alt ära. Õpetajate streik andis valusa õppetunni – probleemidest mööda vaadates pannakse ühiskonna valulävi taas proovile.

Poliitikud on palju lubanud, aga vähe on tehtud ning madalast töötasust rääkides on õpetajate mured jäänud hüüdja hääleks kõrbes. Me ei leia õpetajaid Eesti ühiskonna mõjukate pingeridadest, kuid nende roll meie riigi ja rahva käekäigus on hindamatu.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles