RAINER SAKS Euroopas kujuneb ootamatu kolmikliit (11)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Ukrainlaste tank Avdijivka lähistel külateel. Ilmselt tasub anda teed.
Ukrainlaste tank Avdijivka lähistel külateel. Ilmselt tasub anda teed. Foto: Serhii Korovayny / WSJ

Poola, Saksamaa ning Prantsusmaa välisministrite kohtumine võiks kujuneda väga oluliseks koostööformaadiks Euroopas, kuigi selleks tuleb neil veel aastaid näidata oma suutlikust midagi reaalset korda saata. Esialgu on neil kavas ühine kohtumine Ukraina välisministriga ning Ukraina tõhus toetamine on kõige loomulikum ja lihtsam viis ühise koostöö arendamiseks, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Poola näitab, et ta on strateegilises pildis tagasi, kuid Poola võimalust mängida Ukraina toetamise läbi tõeliselt suurt poliitilist mängu takistavad eelkõige Poola põllumeeste Ukraina-vastased meeleavaldused. Ka Prantsusmaa ja Saksamaa sisepoliitika ei ole pilvitu, kuid kokkuvõttes on ikkagi tegemist väga olulise ja positiivse algusega.

Ukraina sõjaväeluure (GUR) andmetel õpetavad Iraani eksperdid vene droonioperaatoreid välja Süürias. Info tundub täiesti usutav, kuna mäletatavasti tabas Ukraina õhurünnak eelmisel aastal Krimmis droonioperaatorite väljaõppe baasi ning selles rünnakus sai ilmsesti surma ka Iraani instruktoreid. Süürias on piisavalt Vene armee kontrolli all olevaid alasid, kus väljaõpet teha, ilma, et Ukraina luure ulatuks neid ahistama.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles