RAINER SAKS Mis toimub? Zelenskõi määras ametisse Janukovõtši-aegse sisevägede komandöri (10)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Donetsk. 11. veebruar 2024.
Donetsk. 11. veebruar 2024. Foto: GENYA SAVILOV / AFP

President Zelenskõi eilne otsus ei näi ühiskonnale kõige vastuvõetavam. Politseilise struktuuri juhi ametisse määramine tekitab kindlasti küsimusi, kirjutab Rainer Saks tänases sõjaraportis.

President Zelenskõi nimetas ametisse uue territoriaalkaitseüksuste komandöri, kes 2013. ja 2014. aasta Maidani sündmuste ajal, kui võim kuulus veel president Janukovõtšile, juhatas sisevägesid. Visuaalselt ei näi see presidendi eilne otsus ühiskonnale kõige vastuvõetavam. Kuigi toona ei täitnud kõigi jõustruktuuride juhid ja üksused Janukovõtši korraldust suruda Maidani meeleavaldused jõuga maha, võib otsust ikkagi pidada omajagu riskantseks.

Enamik Ukraina praeguseid armee juhte olid samuti toona Ukraina armee teenistuses, nagu näiteks ka Valeri Zalužnõi. Kuid politseilise struktuuri juht tekitab kindlasti küsimusi. Uus territoriaalkaitseüksuste juht on siiski kogu aeg võidelnud Ukraina poolel, nii et teda milleski süüdistada põhjust ei ole. Ülejäänud kõrgema kaitseväe juhtkonna ametisse nimetamised ei tohiks erilist poleemikat põhjustada.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles