PEETER TALI Kaitseväe juhataja ametiaeg võikski olla lühem ja auaste madalam (3)

Peeter Tali
, riigikogu riigikaitsekomisjoni liige, julgeolekuekspert (Eesti 200)
Copy
Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Peeter Tali (Eesti 200) ütleb, et ühtne riigiteenistus liidab tuleviku Eesti põlvkondi, sest võrdselt kantud kohustused tuletavad meelde põhiseaduslikke väärtusi, millele on rajatud Eesti riik.
Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Peeter Tali (Eesti 200) ütleb, et ühtne riigiteenistus liidab tuleviku Eesti põlvkondi, sest võrdselt kantud kohustused tuletavad meelde põhiseaduslikke väärtusi, millele on rajatud Eesti riik. Foto: Urmas Luik

Mul on kahju, et kindral Martin Herem väsis kaitseväe juhataja ametis või ametist enne pikendatud ametiaja lõppu. Tõsi, viis aastat kaitseväe juhatajana läksid kiiresti ja sujuvalt, kindrali otsus tagasi astuda tuli lisaajal ehk siis esimesel kahest pikendatud lisa-aastast. Mis saab edasi, kirjutab riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Peeter Tali (Eesti 200).

Kindral Heremi tagasiastumise otsus viib paratamatult mõttele, et võib-olla ongi kiiresti muutuvas maailmas seitse aastat liiga pikk aeg kaitseväe juhataja vastutuse kandmiseks ning mõistlik oleks kaitseväeteenistuse seadust parandada sel moel, et kaitseväe juhataja rahuaegne ametiaeg ongi viis aastat ja kõige kõrgem rahuaegne auaste on kindralleitnant või viitseadmiral.

Milline vastutus on kaitseväe juhataja õlgadel, teavad kõige paremini need neli kindralit ja admirali, kes on kaheksast Eesti kaitseväe juhatajast või ülemjuhatajast praegu elus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles