Madis Filippov: suve- või talverehvid?

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Filippov
Madis Filippov Foto: Mihkel Maripuu

Naasnud talveilm põhjustas eile autojuhtide seas segadust, mis tõi kaasa rohkelt liiklusõnnetusi. Politsei kinnitas, et nii mõnegi avariisse sattunu väitel oleks suudetud õnnetus ära hoida, kui oleks kasutatud suverehvide asemel talverehve.



Oma masina eest vastutab kasutaja või omanik, aga ikkagi sooviks rehvide koha pealt meie ametiasutustelt selgemat sõnumit. Maanteeamet rääkis märtsi teisel poolel, et autojuhid võiksid hakata mõtlema naastrehvide väljavahetamisele, ja ilm tegelikult seda mõtet ka soosis. Paljud vahetasidki rehvid suviste vastu.

Kevadilm taandus lörtsi ja libeduse ees, mis tegi suverehvide kasutamise küsitavaks. Nii tuli politseilt teade, et aprillis naastrehvide kasutajaid ei trahvita, olgugi et majandusministri määruse järgi võib naastrehvidega sõita vaid 31. märtsini.

Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini, kuid vastavat määrust pole tulnud. Seda, et võib, kinnitab ainult pressiteade. Seega ootaks selget sõnumit – kas naastrehve võib praegu kasutada või mitte?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles