Professor Lepaotsast latsatab Täna räägime keele ilust ja majanduse viletsusest

Alfred Lepaotsast
Copy
Professor Alfred Lepaotsast.
Professor Alfred Lepaotsast. Foto: Erakogu

Valitsus, ehkki nii-öelda nagu tegelikult progressiivne, automaksuga muidugi eksis. Tegelikult oleks tulnud kehtestada altkäemaks. Kusjuures progressiivne, see tähendab astmeline. Juba kõla on hea: astmeline altkäemaks. See kõlab sama hästi kui tundetaiplik säilenõtkus, kirjutab professor Alfred Lepaotsast.

Aga eks tegijal juhtub. See tuleb sellest, et ministeeriume on liiga palju. Piisaks feministeeriumist. Sest vaja on rohkem nii-öelda empaatiat, mida naistel on nagu tegelikult tunduvalt rohkem kui meestel. Mõni rassistlik šovinist pasundab, et nii empaatiavõimetut peaministrit kui Kaja Kallas pole Eestil olnudki, aga see on tegelikult kuritegelik laim, natsionalistlik sepitsus. Asi on selles, et isegi kui Kaja Kallas oleks kõige nagu empaatiavõimetum peaminister, oleks see ikkagi vale, sest ta on naissoost, ja järelikult ei saa see nii olla, vaid ta on empaatiavõimelisem kui kõik seninähtud ja tulevikus nii-öelda tulevad meespeaministrid kokku, sest nood on mehed, kusjuures hoolimata sellest, et mehi ja naisi pole olemas, nagu me teame, kuivõrd sood on kõigest sotsiaalne konstruktsioon.

Kui te nüüd aru saite, mis ma tegelikult nagu öelda tahtsin. Kui ei saanud, küsige feministeeriumist järele, seal leidub mu parimaid õpilasi nagu ratsahobuse sitta. Ja nii-öelda põhjusega. Sest mõelge, kui ilusti see kõlab – feministeerium. Mitte koledalt nagu kliimaministeerium ehk klimakteerium. Ehkki selle asutuse tööpõld on nagu tegelikult väga nii-öelda oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles