Euroopa Komisjoni volinik Iliana Ivanova Teadusvaldkondadesse oleks vaja kaasata veelgi rohkem naisi (2)

Iliana Ivanova
, Euroopa Komisjoni innovatsiooni, teaduse, kultuuri, hariduse ja noorte volinik
Copy
Euroopa Komisjoni innovatsiooni, teaduse, kultuuri, hariduse ja noorte volinik Iliana Ivanova.
Euroopa Komisjoni innovatsiooni, teaduse, kultuuri, hariduse ja noorte volinik Iliana Ivanova. Foto: OLIVIER HOSLET / EPA

11. veebruaril tähistame päeva «Naised teaduses». Just õige aeg, et rääkida sellest, kuidas EL aitab naistel ja tütarlastel leida oma kohta matemaatika, teaduse, tehnoloogia ja inseneeria (MATIK) valdkonnas. Tänavu, kui ees ootavad Euroopa Parlamendi valimised, on rahvusvahelisel «Naised teaduses» päeval ning meie pingutustel võrdõiguslikkuse liidu saavutamiseks täiendav tähendus, kirjutab Euroopa Komisjoni innovatsiooni, teaduse, kultuuri, hariduse ja noorte volinik Iliana Ivanova.

ELis on 41 protsenti teadlastest ja inseneridest naised. Kuid pilt muutub, kui vaatleme naisi füüsilisest isikust ettevõtjatena teaduse, inseneriteaduste ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnas. See hulk on üksnes veidi üle 25 protsendi. Järeldus on selge: teadusvaldkondadesse oleks vaja kaasata rohkem naisi.

Mul on hea meel, et EL on lisaks teadusuuringute ja innovatsiooni soolise mõõtme tugevdamisele juba palju teinud ka naiste toetamiseks ja kaitsmiseks matemaatika, teaduse, tehnoloogia ja inseneeria valdkonnas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles