Alar Kilp Europarlamendi valimistele Reformierakond ilma Ansipita või uue juhiga? (21)

Alar Kilp
, TÜ politoloog
Copy
Andrus Ansip ja Kaja Kallas.
Andrus Ansip ja Kaja Kallas. Foto: Remo Tõnismäe

Peaminister Kaja Kallase avalik kiri, kus ta soovitab Andrus Ansipil Euroopa Parlamenti mitte kandideerida, võib olla teadlik vastandumise strateegia, leiab politoloog Alar Kilp.

Lõppeva nädala kolmapäeval saatis peaminister Kaja Kallas Reformierakonna siselisti avaliku kirja, milles soovitas Andrus Ansipil erakonna nimekirjas Euroopa Parlamenti mitte kandideerida. Seejuures ei soovi ta kandideerima isikut, kes viimastel kahtedel europarlamendi valimistel on Reformierakonna kandidaate sisuliselt juhtinud (saanud enim hääli) ning kelle eestvedamisel on Reformierakond edestanud kõiki teisi erakondi. Miks ei soovi Kallas kandideerima tugevat häältepüüdjat?

Tekkinud olukorras soovib Kallas vältida just variante, mis kahel eelmisel korral olid parimad. Kui Ansip oleks taas erakonna kandidaatide esinumber kampaania ajal, parima tulemusega erakonna kandidaatide seas ja Reformierakond võidaks valimised, siis arvestades mõnda aega kestnud Ansipi ja Kallase vastasseisu, riskib selline tulemus saagida Kallase peaministri ja erakonnajuhi toolilt lõplikult jalad alt.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles