NÄDALA NÄGU Vähipandeemia murdis Briti kuningakotta

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Briti kuningas Charles III päev pärast oma vähidiagnoosi avalikustamist autos koos kuninganna Camillaga. Fotokaamera tabas monarhi 6. veebruaril, mil ta lahkus oma residentsist Clarence House’is, et sõita Buckinghami paleesse.

 
Briti kuningas Charles III päev pärast oma vähidiagnoosi avalikustamist autos koos kuninganna Camillaga. Fotokaamera tabas monarhi 6. veebruaril, mil ta lahkus oma residentsist Clarence House’is, et sõita Buckinghami paleesse.  Foto: Henry Nicholls/AFP/Scanpix

Vaid paar päeva pärast seda, kui WHO saatis maailma tabava vähipandeemia kohta hoiatussõnumi, astus Briti monarh avalikkuse ette infoga, et ka tema alustab võitlust raske haiguse seljatamiseks.

75-aastane Charles plaanib jääda vähiravi ajal positiivseks ja peagi ka oma avalike kohustuste juurde naasta, teatas palee nädala alguses. Kodust ravi alustanud kuningas ei jäta näiteks ära iganädalast kohtumist parlamendivalimistele vastu kiirustava peaministri Rishi Sunakiga ning tegeleb paberimajandusega edasi.

Uute vähijuhtude arv kasvab 2050. aastaks 35 miljonini, mis on 77 protsenti rohkem kui 2022. aastal, hoiatas WHO. Suurbritannias haigestub juba praegu üks inimene kahest oma elu jooksul mõnda vähivormi, vahendas BBC. Enim levinud on rinna-, kopsu-, eesnäärme- ja soolevähk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles