NÄDALA NÄGU Presidendi favoriidist kindrali suur vastutus

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) uurimas sõjakaarti koos Kupjanski taktikalise üksuse komandöri Oleksandr Lutsenko (vasakul) ja toonase maaväe ülema Oleksandr Sõrskõiga 30. novembril 2023 Harkivi oblastis Kupjanskis.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) uurimas sõjakaarti koos Kupjanski taktikalise üksuse komandöri Oleksandr Lutsenko (vasakul) ja toonase maaväe ülema Oleksandr Sõrskõiga 30. novembril 2023 Harkivi oblastis Kupjanskis. Foto: Pool / Ukrainian Presidentia / ZUMAPRESS.com

Juba kaks aastat sõdival Ukraina sõjaväel on uus juhataja – kindralpolkovnik Oleksandr Sõrskõi. Talle on kindlasti pandud suured ootused, aga kõigil tuleb endale aru anda, et reaalsus ei käi praegu nende ootustega lihtsalt kaasas.

Ukraina võidule saaks kaasa aidata lääne otsustav ja laiaulatuslik relvaabi, kümmekond uut mehhaniseeritud brigaadi, õhu- ja tuleülekaal rindel. Seda kõike ei olnud eelmisel kaitseväe juhatajal Valeri Zalužnõil ega ole ka uuel juhatajal Sõrskõil.

Seda näitab ainult aeg, kas Sõrskõi suudab Zalužnõist paremini arendada Ukraina relvajõududele vajalikke võimeid, et sõjas mingitki uut edu saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles