HEIDO VITSUR Teise samba tõetund on käes – peame kohe tegutsema (48)

Heido Vitsur
, LHV Panga majandusanalüütik
Copy
Varsti 80. sünnipäeva tähistav Heido Vitsur võinuks pensionile jääda juba 20 aastat tagasi, ent töötab LHV grupis poole kohaga nõunikuna enda sõnul 24/7. Kord kurtnud ta seda president Kaljulaidile. Too küsinud vastu, et mida Vitsur siis teha tahaks, sudokusid lahendada? Vitsur eelistas tööd, aga sudokusid lahendab ta nüüd samuti.
Varsti 80. sünnipäeva tähistav Heido Vitsur võinuks pensionile jääda juba 20 aastat tagasi, ent töötab LHV grupis poole kohaga nõunikuna enda sõnul 24/7. Kord kurtnud ta seda president Kaljulaidile. Too küsinud vastu, et mida Vitsur siis teha tahaks, sudokusid lahendada? Vitsur eelistas tööd, aga sudokusid lahendab ta nüüd samuti. Foto: Tairo Lutter

Peame aega viitmata hakkama oma süsteemi sellisel moel täiustama, et meie vanurite elu hakkaks tasapisi lähenema Euroopa keskmisele suhtelisele tasemele, kirjutab LHV majandusanalüütik Heido Vitsur.

Võib arvata, et inimesi, kes oskavad mõttes jälgida tervet inimese eluringi, üllatab praegune üldine passiivsus pensioniea sissetuleku küsimuses päris kõvasti. Ometigi on peaaegu ühel ja samal ajal välja öeldud üksnes vasturääkivaid või radikaalseid seisukohti.

Nii oleme kuulnud, et Eesti pensionisüsteem kuulub maailmas kõige jätkusuutlikumate hulka, mistõttu pole üldsegi vaja seda kritiseerida ega muuta, vaid hoopis säilitada; aga ka seda, et meie pensionärid on Euroopas ühed kõige vaesemad ning et praeguse korra jätkudes halveneb nende olukord veelgi. Lisaks kuuleme ka sellist järeldust, et tõetund on kätte jõudnud ning teisest pensionisambast lahkumine oli ja on ainuõige samm.

Kommentaarid (48)
Copy
Tagasi üles