ANDREI KUZITŠKIN Kuidas kaks teismelist jäeti Narvas tänavale (9)

Andrei Kuzitškin
Copy
Kolumnist Andrei Kuzitškin koos lapselastega.
Kolumnist Andrei Kuzitškin koos lapselastega. Foto: Erakogu

Räägin teile sellest, kuidas Eesti piirivalve ja Lux Express jätsid tänavale kaks teismelist. Seejuures ei taha kumbki osapool juhtunu eest vastutust võtta, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin. 

Ameerika režissööri Payne’i komöödia «Mahajäänud» räägib teismelistest, kes olid sunnitud jõuluvaheaja koos igava õpetajaga veetma. Film sai eelmisel aastal kinohitiks ning võitis hulgaliselt auhindu. Minu lugu juhtus ka jõulude eelõhtul Narvas. Kuid see ei olnud üldsegi komöödia moodi. Filmis ei leidnud õpilaste vanemad lihtsalt oma laste jaoks aega, jättes nad kolledži administratsiooni hooleks. Mina aga räägin teile sellest, kuidas Eesti piirivalve ja Lux Express jätsid tänavale kaks teismelist. Seejuures ei taha kumbki osapool juhtunu eest vastutust võtta.

Olin selleks kohtumiseks valmistunud 10 pikka aastat. Pärast Venemaalt lahkumist 2014. aasta veebruaris ja Eestis rahvusvahelise kaitse saamist võisin ma vabalt maailmas ringi liikuda. Kuid ma ei saanud külastada Venemaad, kuhu jäid minu naine, lapsed ja lapselapsed. Peagi kolisid naine ja noorem poeg Eestisse. Kuid vanem tütar Vassilissa ei saanud välispassi: Venemaa võimud keeldusid ikka ja jälle talle seda õigust lubamast. Kui ma Tomskist lahkusin, oli minu vanem lapselaps Anna 10-aastane ja Stanislav 6-aastane.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles