JUHTKIRI Oleme hämarikuvööndis (2)

Postimees
Copy
Urmas Nemvalts joonistab.
Urmas Nemvalts joonistab. Foto: Urmas Nemvalts

Teisipäeval toimunud Postimehe iga-aastase arvamusliidrite lõuna seekordseks teemaks oli «Hetk, milles viibime praegu – valguse ja varju piirimaal». Nagu kirjandussõbrast lugeja kohe mõistab, peitub selles viide geniaalse Artur Alliksaare luuleridadele «Ei ole paremaid, halvemaid aegu. On ainult hetk, milles viibime praegu».

Ajaloo- ja poliitikasõbrast lugeja mõistab ent omakorda, et valgus ja vari tähistvad justnimelt paremaid või halvemaid aegu ning jutt käib Eestist, jutt käib meist kõigist. Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi tõi ürituse avakõnes sisse suure äikesepilve motiivi, mis meiega praegu kaasas käib.

Okupatsiooniajal meenutati 1930. aastaid kui Eesti kuldajastut, kus oleks igaüks soovinud hetkekski elada. Mingis mõttes olemegi seal, olles toonast ajastut paljuski edestanud, kuid sarnaselt toonase kümnendi lõpuga rahvusvahelised pinged kuhjuvad. Ukrainas käib brutaalne Vladimir Putini agressioon. Meie veel naudime rahuaega, kuid üha enam tunnevad inimesed muret, kuhu meie ümber tihenevatest pilvedest välk järgmisena sisse lööb.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles