ERKKI RAASUKE Milline roll on Eesti tulevikus loojatel, hoidjatel ja lõhkujatel? (19)

Erkki Raasuke
, Skeletoni finantsjuht
Copy
Erkki Raasuke kõnelemas Postimehe arvamusliidrite lõunal.
Erkki Raasuke kõnelemas Postimehe arvamusliidrite lõunal. Foto: Tairo Lutter

Ma loodan, et paljud, kui mitte valdav osa täna siinolijatest, tunnevad ennast üldiselt õnnelike inimestena. See pole tunne, millest ebausu tõttu liiga valjult rääkida, aga mina tunnen ennast õnnelikuna, rääkis Postimehe arvamusliidrite lõunasöögi kõnes Erkki Raasuke, Skeletoni finantsjuht.

Ma sündisin ajal, kus meie oma riiki ei olnud ja meie võimalused ja vabadus ise enda tulevikku kujundada olid üsna piiratud. Õnneks olud muutusid ja õnnestunud otsuste ja tegevuste koosmõjul oleme praegu kohas ja elame elu, mida ilmselt ka kõige positiivsemad ja utopistlikumad inimesed ei oleks 50 aastat tagasi suutnud ette kujutada.

Ma ei alusta selle tõdemusega soovist kinnitada, et vaadake, tegelikult on ju kõik hästi. Ma räägin sellest, et meil kõigil on olemas reaalne elukogemus suhteliselt kiirest, laiapõhjalisest ja veenvast arengust. See ei tee meist kohe arengueksperte, aga meil võiks olla praegu mõnedki head teadmised ja tähelepanekud sellest, et mis on seda edu toetanud. Ja kuna mitte kõikidel 50 aastat tagasi meiega samal joonel olnud rahvastel pole nii hästi läinud või on läinud isegi halvasti, siis saame õppida nendelt ja nende otsustest, mis pole lubanud neil meiega sarnast edu kogeda.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles