RAINER SAKS Ukraina õhurünnak Krimmis on osutunud esialgu räägitust edukamaks

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Ukraina edukas õhurünnak Krimmis 26. detsembril Feodossija sadamas. Ukraina edukad õhurünnakud on Krimmis sagenenud.
Ukraina edukas õhurünnak Krimmis 26. detsembril Feodossija sadamas. Ukraina edukad õhurünnakud on Krimmis sagenenud. Foto: HANDOUT/AFP

Ukraina õhurünnaku kohta Belbeki lennuväljale Krimmis on ilmnenud täiendavaid infobitte. Võib järeldada, et lennuvälja rünnakus ei olnud peamised sihtmärgid mitte lennukid, vaid side- ja juhtimispunktid. Nii on juhtimispunkti tabamise tõttu saanud Vene sotsiaalmeedia info kohaselt surma kindralleitnandi aukraadis ohvitser Aleksander Tatarenko. Meedias nimetatakse teda eskadrilli juhiks, mille tarvis tal oleks liig kõrge aukraad. Kui ta aga juhtis lennuväe operatsioone kogu piirkonnas, võib tema viibimine Belbeki lennuväljal olla loogiline.

Ukraina avaldab Krimmi teemal Venemaale pidevat psühholoogilist survet. Eile avaldati Ukraina partisani rühmituse Atesh nimel detailsem info olukorrast teise Krimmi olulise sõjaväe lennuvälja kohta, mis asub Saki asula juures. Kirjeldatakse seal paiknevat kümmet sõjalennukit ning õhutõrje ja muid positsioone. Hiljutise Belbeki lennuvälja õnnestunud rünnaku foonil arusaadav aktsioon.

Venemaal Volgogradi linnas süttis eile öösel põlema üks riigi suuremaid naftatöötlemise tehaseid, mis kuulub riiklikule ettevõttele Lukoil. Kohalikud elanikud kirjutavad droonirünnakust, kuigi fotomaterjali või ametlike allikate vihjeid veel avaldatud ei ole. Ukraina on Volgogradi linna piirkonnas varem korraldanud droonirünnakuid Vene sõjaväelennuvälja vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles