JUHTKIRI Oravate kaotusseis (13)

Postimees
Copy
Urmas Nemvalts joonistab.
Urmas Nemvalts joonistab. Foto: Urmas Nemvalts

Õpetajate streik on lõppenud ning kui riikliku lepitaja vahendusel sõlmitud kokkulepe peab, ei tohi õpetajad uut streiki alustada enne aasta lõppu. Praegu pole põhjust eeldada, et õpetajad veaksid valitsust alt, kuid kas valitsus veab alt õpetajaid, seda näitab eelolev aasta. Ülisuurt usaldust valitsuse suhtes õpetajatel paraku pole.

Kuid olgem täpsed. Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri pidas teisipäevasel pressikonverentsil vajalikuks märkida, et «üks erakond ei soovi olukorda lahendada» ning et õpetajad võtsid vastu ettepaneku, mille «tegid kaks erakonda valitsusest». Me teame väga hästi, kes need erakonnad on.

Lisame siia rahandusminister Mart Võrklaeva ajakirjanduses öeldu, et õpetajate palgatõusu lisaraha 10,8 miljonit oleks saanud leida juba eelmisel nädalal haridus- ja teadusministeeriumi eelarveosast, ja veel siseminister Lauri Läänemetsa sõnad, et õpetajate palgaleppeta ei tule valitsuses ka teisi kokkuleppeid. Seega näeme, et streiki lõpetav kompromissettepanek ei tulnud valitsuses kergelt ning tegemist oli esimese suurema lahkheliga koalitsioonis.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles