KAJAR LEMBER Miks kohtuasjad kipuvad venima? (6)

Kajar Lember
, ettevõtja ja kohtualune
Copy
Kajar Lember (paremalt teine) postitas täna sotsiaalmeediasse kohtust pildi lausega «hakkab jälle pihta ...». Temaga koos istub kaitsja Margo Lemetti (esiplaanil), altkäemaksus süüdistatav Tuuli Tiro (paremalt kolmas) ning tema kaitsja.
Kajar Lember (paremalt teine) postitas täna sotsiaalmeediasse kohtust pildi lausega «hakkab jälle pihta ...». Temaga koos istub kaitsja Margo Lemetti (esiplaanil), altkäemaksus süüdistatav Tuuli Tiro (paremalt kolmas) ning tema kaitsja. Foto: Sille Annuk

Esmasel lugemisel tundub Eesti kriminaalmenetluse seadustik pigem hea ja põhjalik, kuid miks siis ikkagi asjad venivad? Ja miks on tunne, et iga kord ei ole menetlus õiglane? Küsib Kajar Lember, kellel on varuks isiklik kogemus.

Kuidagi on saanud võistlevast menetlusest nn protsessipõhine kriminaalmenetlus, kus tihti pole tõe ja õigusega enam mingit pistmist, vaid peale jääb see, eks suudab pikas menetluses ellu jääda. Ei ole vaja tõenäoliselt uut seadust, vaid paaris põhimõttelises muudatuses kokku leppida ja usun, et menetlused läheksid oluliselt tervemõistuslikumaks ning ka vähem maksumaksjat ja kõiki osalisi kurnavaks.

Mida siis teha?

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles