KAAREL OJA Õpetajate streigi kaugeleulatuvad tagajärjed (7)

Kaarel Oja
, Talllinna aselinnapea (SDE)
Copy
Streikivatele õpetajatele Tartus Raekoja platsil toetust avaldanud meeleavaldajad juhtisid tähelepanu, et palk on õpetajatele vaid üks mure paljude seas. Probleeme tekitavad ka töökoormus ja nõrguke tugisüsteem.
Streikivatele õpetajatele Tartus Raekoja platsil toetust avaldanud meeleavaldajad juhtisid tähelepanu, et palk on õpetajatele vaid üks mure paljude seas. Probleeme tekitavad ka töökoormus ja nõrguke tugisüsteem. Foto: Kristjan Teedema

Ülehindasime streigi lühiajalist mõju, aga samuti alahindame selle pikaajalist mõju. Muutused, mille praegune töötüli kaasa toob, saavad olema tõenäoliselt suuremad, kui arvata oskame, kirjutab Tallinna abilinnapea Kaarel Oja (SDE).

Kuu tagasi uskusid vähesed, et õpetajate streik päriselt toimub, ja veel vähemad, et see muutub tähtajatuks. Ka eelmise nädala alguses pidas enamik tõenäoliseks, et lahendus leitakse nädala jooksul. Tänaseks on läinud aga risti vastupidi ning lähenemise asemel on töötüli osapooled teineteisest hoopis kaugenenud.

Streigi lõpp on lähiajal küll tõenäoline, kuid lahendusi see endaga kaasa ei too. Neid on aga vaja ja seetõttu ei muuda lõppemise fakt esiotsa kuigi palju. Töörahu hariduses saabub päriselt alles siis, kui õpetajate probleemidega süvenenult tegelema asutakse. Seniajani võib igast sädemest taas leek lahvatada ning uued streigid on tõenäolised.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles